Začal sa nový školský rok

31.10.2011 08:11

Aj keď v materskej škole nemáme 2-mesačné prázdniny ako školáci, v letných mesiacoch pracujeme v upravenej organizácii činností pre deti v jednej triede. Takže aj my sme oficiálne začali nový školský rok 5. septembra. V tento deň priviedli rodičia svoje deti do triedy, ktorú bude navštevovať celý školský rok. Od tohto dňa sa deti oboznámili s novým prostredím, učiteľkami i kamarátmi. U niektorých bolo adaptačné obdobie veľmi plynulé a bezproblémové, u pár najmenších detí bolo ťažšie ranné lúčenie, ale dnes už sú zo všetkých udomácnení "škôlkári".

Aby sme priblížili i rodičom prostredie MŠ a poskytli im priestor na spoločné chvíle s deťmi v tomto prostrdí, už tradične v septembri organizujeme spoločnú akciu "JESENNÉ ČAROVANIE". Tu môžu rodičia i deti uplatniť svoju fantáziu pri práci a spracovaní jesenných plodov. Bolo to v jesenné odpoludnie 27.septembra, kedy nás prekvapili spoločné rodinné výtvory z prírodnín a plodov. V tento deň sme si pripomenuli aj DEŇ JABLKA a to jablkovými mesiačikmi, z ktorých sa mohol každý ponúknuť. Pre rodičov naše tey kuchárky pripravili OCHUTNÁVKU ZDRAVÝCH NÁTIEROK, aké pripravujú bežne pre deti v MŠ. Túto vydarenú akciu sme ukončili spoločným fotografovaním. Všetky výtvory rodičov a detí boli krásne a nápadité. Preto sme ich nechali vystavené pred budovou MŠ, aby potešili, a možno aj inšpirovali okoloidúcich.

Ako zdravá škola vedieme deti ku starostlivosti o zdravie, ku konzumácii ovocia a zeleniny, a umožňujeme im aj poobedňajšie umývanie zúbkov. K tejo téme nám viac porozprávala Lenka Krišková, ktorá 13.septembra prišla do našej školy a deťom priblížila na konkrétnych príkladoch spôsob umývania zubov, držanie zubnej kefky, nebezpečenstvo zubného kazu.

K týmto septembrovým akciám nájdete fotodokumentáciu vo fotogalérii.

—————

Späť