Prvé mesiace roku 2012

26.03.2012 12:49

     Po Vianočných sviatkoch a zimných prázdninách sme sa znova zišli v triedach a najstaršie deti si povadali, že sa nebudeme hostiť len my - ľudia a pripravili hostinu pre vtáčky. Zmiešali do plastových kelímkov domácu masť a semiačka, zamrazili a po vyklopení rozvešali na stromoch na školskom dvore. Vtáčky sa nám za to určite odvďačia spevom.

     Keď v januári napadal čerstvý sneh a dali sa robiť gule, zorganizovali sme súťaž v stavaní snehuliakov. Niektoré deti sa sústredili na veľkosť, niektoré na oblečenie a ozdobenie snehuliakov. Ten náš zimný dvor bol hneď veselší a ani zima už nebola taká studená. Víťazom tejto súťaže boli všetky deti a ich pomocníčky - pani učiteľky.

     7. februára k nám prišiel ujo policajt, ale nemal uniformu. Vysvetlil deťom, že on je člen kriminálnej polície, a preto nenosí uniformu, aby ho zločinci hneď neodhalili. Porozprával o svojej práci, ukázal, aké pomôcky pri práci využíva a na záver si  deti mohli vyskúšať, ako sa berú odtlačky prstov. Tento ujo kriminalista chodí často do našej materskej školy ako otecko, pretože je to ujo Bošánsky a má u nás dve dcérky - Alžbetku a Katku.

     Už tradične organizujeme Fašiangový karneval v MsKS, kde sa zídu nielen deti v maskách, ale ich prídu podporiť i rodičia a starí rodičia. Teraz - 24. februára bol však náš karneval trochu iný. Neorganizovali sme súťaže a bazár, ale sme karneval pripravili ako detskú oslavu narodenín. Spoločne sme oslávili 30 rokov od postavenia a prevádzkovania našej materskej školy. Prišiel nám zablahoželať aj pán viceprimátor Jarko Lacko  a za rodičov nám poďakoval otecko Janko Kubove. Aká by to bola oslava bez sladkostí. Popri šiškách, ktoré napiekli naše tety kuchárky, bol stôl plný koláčikov od rodičov. Spoločne sme rozkrájali veľkú tortu, ktorú upiekla mamička Lukáška Kováča. Deti sa do sýtosti vyšantili, niektoré vytancovali, občerstvili čajom a džúsom a po rozlúčke so šašom, ktorý s nami oslavoval, sme sa všetci rozišli domov. Ďakujem všetkým rodičom za sladké dobroty a sponzorom, ktorí nám finančne i materiálne prispeli k narodeninovej oslave.    

—————

Späť