Projekt - tvorba koberca

25.02.2011 12:10

V utorok 22. februára prišli medzi naše najstaršie deti materskej školy - predškolákov -  študenti EGT v Tisovci, ktorí sú členmi študentskej spoločnosti "ENERGETIC". Táto spoločnosť vytvorila v rámci svojho projektu koberec na nácvik tanca. Projekt bude odprezenovaný na Veľtrhu študentských spoločností vo Viedni a v Košiciach, kde budú súťažiť o najlepší produkt študetských spoločností. 

So študentskou spoločnosťou sme sa po 1-krát my v MŠ stretli v minulom školskom roku, kedy pre naše deti pripravili projekt EKO - hra. Na Celoslovenskom veľtrhu študentských spoločností v Bratislave získali 1. miesto a to isté umiestnenie obhájili i na Európskom veľtrhu v Belehrade v kategórii najlepší inovatívny výrobok.

Na základe minuloročnej dobrej spolupráce nás oslovil pán Čajko znova so zaujímavou ponukou. Tanečný koberec je určený pre deti v materských školách a žiakov 1.stupňa ZŠ.  Preto ho prišli študenti-autori odskúšať do našej MŠ, aby videli, ako sa ich predstavy stretajú s tanečnou realitou. Bolo to pre deti niečo nové a veľmi zaujímavé. Postupne sa na "tanečnom parkete" vystriedali v pároch všetky deti. Je to vlastne koberec, na ktorom sú naznačené jednotlivé tanečné kroky číslami postupne - metodicky. Dohodli sme sa už na ďalšom postupe, kedy deti predvedú s hudbou jednotlivé tance tak, ako ich to študenti naučili. Určite to bude obohatím pre naše malé i pre tie veľké deti /snáď sa gymnazisti teraz neurazili/.

Fotografie z tohto stretnutia si môžete prezrieť vo fotogalérii.

—————

Späť