...Po máji je tu jún

21.06.2022 17:30

Máj končil, prichádzal jún a my sme s deťmi v tomto čase absolvovali nasledovné aktivitity:

24. 5. - Vernisáž hudobných nástrojov v galérii MsMS v Tisovci, kde nám o nástrojoch porozprávala teta Ľubka Sabová. Na niektorých zahrala a dokonca aj deti mohli ukázať svoju šikovnosť a hudobné nadanie pri hre na niektorých nástrojoch.

  1. 6. - Ako sme hľadali poklad – tento deň je sviatok detí, ale my sme plánovali veľkú oslavu až na piatok, a tak sme v tento deň hľadali "poklad", ktorý mal podobu tašiek plných dobrôt od sponzora CALMIT s.r.o. Tisovec – "ďakujeme, všetko sme zjedli a vypili" odkazujú naše deti.

  3. 6. - Deň detí a 40.te výročie otvorenia Materskej školy v Tisovci, ako inštitúcia, ktorá zabezpečuje predprimárne vzdelávanie - rovnocennú súčasť výchovno-vzdelávacej sústavy. Rané detstvo je najdôležitejším obdobím, pretože z neho vychádzajú základy pre ďalšie obdobia a rešpektuje sa sociálna potreba dieťaťa na spoločenský kontakt s rovesníkmi. V poslaní našej školy zdôrazňujeme dieťa a jeho citový život. „Sme tu pre šťastný a radostný úsmev našich detí". Materská škola v Tisovci na ulici Daxnerovej bola postavená ako druhá v našom meste. O jej dokončenie a sprevádzkovanie sa nemalou mierou zaslúžili zamestnanci závodu CSM a.s. /v tom čase ZŤS/. 5. marec 1982 bol tým vytúženým dňom otvorenia Spoločného zariadenia jasle a materská škola. Pôvodne bolo toto zariadenie závodné, kde bolo i vedenie nepedagogických zamestnancov, pedagogickí a zdravotnícki zamestnanci patrili pod vedenie Školskej správy v Rimavskej Sobote. Od tohto dňa až po dnes prešla škola niekoľkými organizačnými zmenami, z ktorých spomeniem tú najdôležitejšiu - 1. júla 2002 prešla zriaďovateľská funkcia Materskej školy na mesto Tisovec, a tak je to doteraz. Pre našu školu je to lepšia spolupráca so zriaďovateľom, pružné riešenie havarijných situácií v škole, odstraňovanie závad, bližšia legislatíva, o čom svedčia zmeny i nový šat našej MŠ. Vzhľadom na pandemickú situáciu v marci, sme sa dohodli na pedagogickej rade, rade školy a so zriaďovateľom, že uplynulých 40. rokov našej MŠ oslávime s deťmi, rodičmi a priateľmi školy spolu so sviatkom detí – MDD, a to 3. júna – v piatok odpoludnia. A tak sa aj stalo. Popri zábavných a športových aktivitách pre deti s rodičmi, sme pripravili aj kultúrny a športový program v podaní detí, výstavku výtvarných prác a históriu vo fotografii, júnové trhy – z výrobkov detí, zamestnancov MŠ, a priateľov, občerstvenie, a to všetko na školskom dvore. Rodičia absolvovali rôzne zábavné aktivity so svojimi deťmi, osobitne nás v tento deň osviežilo stanovište dobrovoľných hasičov – ďakujeme, brušká detí potešila výborná torta, ktorú nám upiekla aj zasponzorovala mamička Dlugošová, dušu potešila hudba kamarátov a pedagógov ZUŠ Tisovec. Naše šikovné tety kuchárky pripravili bohaté občerstvenie a všetci zamestnanci zabezpečili rôznorodý sortiment na júnové trhy. Všetkým patrí vďaka a , samozrejme, aj tým, ktorí prispeli svojim sponzorstvom: MiBi TRADE Mirko Bindas, COOP Jednota Brezno, DUFFI s.r.o. Pekáraň pod Hradovou, Agrofarma Dianiška Tisovec, KOLIBA TRADE s.r.o.Hriňová, KIPA s.r.o. Vrbové, LUNYS s.r.o. Poprad, ASTERIA s.r.o. Trenčín, TROPICOZ s.r.o. Dolný Harmanec. Spolu sme prežili v tento deň krásne odpoludnie, len slniečko až príliš hrialo, ale zase lepšie, ako keby nám pršalo.

  6. 6. - Ako sa darí rastlinkám – staráme sa o vlastné záhradky, každá trieda má to, čo si zasiala, zasadila a teraz polievame a vytrhávame burinu.

  7. 6. - Zábavné dopoludnie v Základnej škole, kde nám pedagógovia a deti pripravili zážitkové prostredie, plné nápaditých stanovíšť a aktivít – ďakujeme.

10. 6. - EKO aktivity v Strednej odbornej škole – dve triedy našich najstarších detí si urobili „výlet“ medzi stredoškolákov, ktorí im priblížili svoje aktivity v prírode a pre prírodu, pre deti pripravili zaujímavé športové stanovištia – ďakujeme.

 

 

Fotografie ku všetkým aktivitám sú vo fotogalérii.

 

 

—————

Späť