Niečo končí, niečo začína...

25.09.2020 08:53

     Po "Coronovej prestávke" sme 1. júna otvorili materskú školu pre deti, ktorých rodičia pracujú, pretože sme zabezpečili prevádzku len v troch triedach - v obmedzenom počte - po 15 detí. Aj napriek všetkým okolnostiam, sme v jeden z posledných júnových dní, zorganizovali ROZLÚČKU s predškolákmi. Rodičia boli v bezpečných rozostupoch na školskom dvore, deti v altánku zaspievali svoje rozlúčkové piesne, podpísali sa do kroniky a dostali darčeky na pamiatku. Aspoň takto sme im popriali šťastné vykročenie do veľkej školy, ktorá je štartom  do ďalšieho vzdelávania.

     V júli boli 2 týždne v prevádzke dve triedy a tri týždne potom jedna trieda. Všetky aktivity s deťmi sme robili na dvore a v prírode /samozrejme podľa počasia/.

     August bola MŠ zatvorená z dôvodu čerpania dovoleniek a upratovania i dezinfekcie vnútorných priesorov. Zamestnanci a niektorí oslovení rodičia využili tento mesiac na nasledovné aktivity:

- obnova príručných kuchyniek - vysprávkovanie a vymaľovanie stien, nové kuchynské linky

- montovanie a postavenie nových drevených domčekov a pieskovísk na dvore

- maľovanie rozprávkových postavičiek na plot

- zmontovanie a naplnenie pocitového chodníka - v spolupráci s členmi Rady školy

- nové záhony a skalky

- nová bylinková vyvýšená záhradka

- čistenie kobercov firmou JOVITEP - výhra v internetovej súťaži, do ktorej MŠ prihlásila aktívna mamička

- dezinfekcia interiéru MŠ ozónom - sponzorsky p. Huťan

Ďakujem všetkým, ktorí nám pomohli pri týchto prácach, z rodičov konkrétne to boli: Kubincovci - maminka aj ocko a ockovia Rosiar, Durec, Mydlovci, Murár, Belica, Ridzoň, z RŠ maminky Bálintová a Hanusková, člen Robko Boháčik, ďakujem aj všetkým svojim kolegyniam, ktoré pomohli.

     Tak už len vykročiť správnou nohou  do septembra v zdraví a s čo najmenej slzami. Nový školský rok začína...

 

Fotografie nájdete v galérii

—————

Späť