Máj v materskej škole

03.06.2011 12:56

Druhá májová nedeľa je už tradične venovaná mamičkám. Tento sviaok prináša našim deťom radostné vzrušenie, pretože už niekoľko dní vopred pripravujeme program i darčeky. Mamičky sme pozvali do každej triedy v utorok 10. mája a deti ich potešili piesňou, tancom, básňou i vlastnoručne vyrobeným darčekom.

Hneď na druhý deň - 11. mája prišiel k nám "Rozprávkový kolotoč" až z Bratislavy - bol to výchovný koncert pre najmenších.

Do tretice všetko dobré - 12. mája k nám prišli priatelia prírody a lesa z Lesnej správy  v Rimavskej Sobote. Boli to dvaja ujovia, jedna teta a psík. ktorí porozprávali veľmi pútavo o prírode, o lese a jeho obyvateľoch.

Pre deti je divadlo veľmi zujímavé, prežívajú s hrdinom jeho radosti i starosti, vžijú sa do deja. Preto sme im zorganizovali hneď dve predstavenia. Vo štvrtok 26. mája ich pobavila "Striga Agáta", s ktorou sa prdstavili deti zo špeciálnej základnej školy z Klenovca a v piatok 27. mája sme videli profesiéonálnych hercov v rozprávke "Jack a fazuľa".

Posledný deň v mesiaci 31. mája sme zorganizovali pre deti k ich prichádzajúcemu sviatku -Dňu detí- zaujímavé dopoludnie. Najprv nám na školskom dvore ukázali ujovia policajti výcvik služobného psa, porozprávali, ako sa správať ako účastník cestnej premávky a na rozlúčku nám zatrúbili policajné sirény auta. Potom k nám prišiel ujo s cukrovou vatou a deti si zamaškrtili priamo na dvore MŠ /ďakujeme rodičom, ktorí túto sladkú dobrotu zasponzorovali/. Po prekonaní rôznych prekážok a disciplín sa deti dostali až ku rozprávkovému hradu, kde na nich čakal poklad - kufrík plný sladkostí. V tento deň to deti mali dovolené. Ako zdravá škola podporujeme konzumáciu ovocia a zeleniny.

—————

Späť