Jesenné tvorivé dielne

23.10.2019 13:34

     Pozvali sme rodičov, objednali počasie, zabezpečili priestor a JESENNÉ TVORIVÉ DIELNE boli v utorok 15. októbra dôkazom ľudskej fantázie a tvorivosti. Vymedzili sme tri priestory na školskom dvore, ktoré sa navzájom prepájali a rodičia sa tak akosi prirodzene zaradili spolu s deťmi tam, kde sa mohli realizovať. 

V prvej dielni, kde využili jesenné plody,  vzniklo množstvo postavičiek a ozdôb z tekvíc, jabĺk, gaštanov, listov a šišiek, ktoré ešte aj dnes spríjemňujú vchod do materskej školy.

V druhej dielni sa pílilo a búchali kladivká pri výrobe búdok pre vtáčky. Na dvore sme si zasieli slnečnice, ktoré nám krásne vyrástli, teta školníčka vybrala a posušila semiačka a teraz ich deti sypú do búdok, ktoré sú rozvešané na dvore.

V tretej dielni sa pripravovali dobroty - špekačky na opekanie, ochutnávali sa pomazánky, výborné jablkové aj iné koláče, zeleninové a ovocné šaláty. Nakoniec všetci skončili v tejto dielni, pretože po práci sa treba občerstviť. 

Strávili sme veľmi príjemné odpoludnie s deťmi a ich rodičmi, niečo sme vyrobili, niečo pojedli, porozprávali sa o deťoch. 

Fotografie nájdete vo fotogalérii.

—————

Späť