Fašiangový týždeň

04.03.2019 11:17

     Už od pondelka bolo u nás veselo, lebo sme naplánovali aktivity s deťmi, ktoré im priblížia tento čas veselosti pred nadchádzajúcim pôstom. Z papiera sme si vyrábali masky a spievali karnevalové a fašiangové piesne. 

     V stredu 27. februára sme spolu v 3. triede piekli šišky, a to sme videli postup od zamiesenia cesta až po ochutnávku. Deti si vyskúšali, aké je cesto príjemné, teplé, ako ho možno vyváľkať, vykrajovať z neho "kolieska", ktoré sa potom v horúcom oleji zmenia na Pampúšikov z rozprávky. Všetci sme sa do nich pustili, a keďže sme si ich vyrobili, o to viac nám chutili. 

    Vo štvrtok 28. februára prišiel ten vytúžený karnevalový deň. Deti si priniesli z domu masky a po raňajkách sme sa všetci stretli v 3. triede, kde jedna maska bola krajšia ako druhá. Zábava mohla začať. Do tanca sme si zaspievali, zahrali detské piesne, deti sa zapojili do pripravených súťaží, v ktorých si s kamáratmi zmerali zručnosti a šikovnosť. Potom znovu tanec a na upokojenie sme išli "do divadla", ktoré si pre nás pripravili deti 4. triedy - O rukavičke. Za krásne masky boli všetky deti odmenené darčekom. Tento rok bol karneval v MŠ, pretože chorobnosť detí nám nedovolila organizovať tradične karneval v MsKS. No aj tu sa prišli pozriať a podporiť deti niektorí rodičia a mohli nasať tú fašiangovú atmosféru. Všetci veríme, že budúci rok sa už stretneme všetci - aj s rodinami, v spoločenskej sále MsKS.

 

Fotografie - vo fotogalérii

—————

Späť