Fašiangové obdobie...

17.02.2023 14:05

     Je tu fašiangový čas - čas veselosti a hojnosti, po ktorom, logicky, príde pôst. Aby aj vtáčky mali dostatok, deti 3. triedy - Pohybkova, pripravili s rodičmi doma vtáčie búdky, ktoré rozvešali 20. januára na školskom dvore a naplnili semienkami. 

   Každoročne sa zapájame do regionálnej výtvarnej súťaže MAS očami detí, kde sme prispeli výtvarnými dielami našich malých šikovných umelcov. Ukončenie bolo 31. januára. Dnes už vieme aj vyhodnotenie. Získali sme jedno prvé, dve druhé a dve tretie miesta, z čoho máme veľkú radosť. Blahoželáme nielen víťazom, ale všetkým našim deťom, ktoré sa zapojili. Ich uverejnené práce potešia aj vaše srdiečka. 

     Deti 4.triedy - Rozprávkova vytvorili na dvore rozprávkovú snehovú bytosť 9. februára. Aby jej nebolo zima, obliekli ju farbami, čím sa presvedčili, že maľovať sa dá aj na sneh.

     Celý tento týždeň sa niesol už v znamení FAŠIANGOV. Typické pre toto obdobie sú pampúšky-šišky a karneval. Všetko sme vyskúšali v dňoch 14. a 16. februára. Najprv sme sa najedli a potom vytancovali. Deti mali z karnevalu veľkú radosť. Všetky boli krásnymi maskami, za čo patrí vďaka vám, milí rodičia. 

 

 

Fotografie k spomenutým akciám nájdete vo fotogalérii.

—————

Späť