Ani ZIMA na nás nezabudla...

20.12.2021 10:23

    Potopa v materskej škole, alebo ako sme ráno absolvovali rozcvičku. Aj takto by sa dal heslovite označiť štvrtok 18.11., kedy sme hneď ráno po otvorení budovy stúpili v tretej triede do vody, ktorá striekala z roztrhnutého radiátora. Rozdelili sme sa - kto bude s deťmi, ktoré prichádzali a ostatní sme vynášali nábytok z triedy, zbierali vodu, sušili. Obrovský koberec na celej triede bol plný vody, a tak nám ho ochotní zamestanci MsÚ odviezli sušiť na štadión. Znova sa mi potvrdilo, že ľudia si vedie pomôcť. Ďakujem zriaďovateľovi - mestu Tisovec, za promtné riešenie a vyriešenie havarijného stavu výmenou radiátorov v celej budove MŠ, ktorá bola z tohto dôvodu týždeň zatvorená. Ďakujem tiež Duškovi Dolinajovi ml., ktorý nám ten zatopený koberec sponzorsky vytepoval, hoci ešte nemá dieťatko u nás v škôlke.

    Sadenie stromčekov sme plánovali s deťmi, v rámci projektu Dajme budúcim generáciám šancu pre nový život v spolupráci so SOŠ v Tisovci, ale 23. 11.  sme mali zatvorenú MŠ, tak sme oslovili dvoch oteckov a spolu s tetou školníčkou sme zorganizovali mini brigádu a ovocné stromčeky už dotvárajú exteriér našej MŠ.

    Od 6.12. do 20.12. sme  pripravili aktivity s deťmi, aby sme si vytvorili Vianočnú atmosféru v každej triede.

    V splupráci so ZUŠ v Tisovci sme 8.12. s predškolákmi v 4. triede v rámci projektu Tradičné netradične absolvovali Tvorivé dielne. Deti v tvorivej atmosfére s doprovodom hudobných nástrojov spievali piesne o zvieratkách, napodobańovsli pohyb, hrali sa pohybové hry. Netradične sme sa oboznámili s hudobnou tvorbou. 

    Dočkali sme sa aj Mikuláša, ktorý síce trochu meškal, prišiel až 9.12., ale o to väčšiu radosť deťom urobil svojim príchodom a darčekmi, ktoré im rozdal. Deti zaspievali a zarecitovali, čo sa naučili, aby Mikuláš vedel, aké sú šikovné. A veru ich aj pochválil.

 

    Je zanami ďalší rok. Prajem všetkým našim deťom šťastný úsmev, rodičom radosť z detí a kolegyniam veľa lásky a trpezlivosti v našej neľahkej práci. 

Ďakujem všetkým rodičom, ktorí nám akokoľvek pomohli. Snáď sa nikto nenahnevá, že spomeniem menovite tri rodiny, ktoré nám prispeli sponzorstvom, a to Hanuskovci - výrobili oznamovaciu tabuľu pri vchode, Kradlákovci - palubovka v altánku a Kinclovci - výtvarný materiál a detské uteráčiky pre celú materskú školu.           

Šťastný nový rok želám vám všetkým -  Júlia Hodoňová.

—————

Späť