...Ani horúce júnové dni nás neprekvapili

12.07.2022 07:24

     Júnové slniečko nám nadelilo svojich horúcich lúčov viac, ako sme očakávali, čo pocítili aj rastlinky v našich škôlkárskych záhradkách. Pravidelná zálievka sa stala každodennou samozrejmosťou, ale určite sa potešili aj niečomu navyše - kompostu, ktorý sme 16. 6. rozdelili všetkým rastlinám. Ten nám priniesli naše deti 3.a 4. triedy z návštevy SOŠ Tisovec, ktorá je zapojená do projektu Dajme budúcim generáciám šancu pre nový život.  

     Každý rok opúšťajú materskú školu naši najstarší – predškoláci. 28. júna sme sa všetci zišli na školskom dvore pod veľkým orechom, kde naši "veľkáci" pripravili rozlúčkový program pre svojich mladších kamarátov a pre všetkých zamestnancov. Pomáhali im aj deti zo ZUŠ-ky s tetou Ľubkou. Bolo nám spolu veselo a každý dostal aj sladkú odmenu, zamestnanci kvietok od rodičov. Ďakujeme a prajeme budúcim prváčikom dobré pani učiteľky a trpezlivých rodičov. 

 

     Posledný júnový deň – 30. 6. je aj pre nás, malých školákov dňom vysvedčenia, kde, na každom, svieti veľká jednotka. Deti dostali aj darček na rozlúčku, lebo od septembra postupujú do inej triedy. Urobili sme si zmrzlinové poháre a spolu sme si zatancovali.

     V ten istý deň ešte čakala jedna príjemná povinnosť našich najstarších, a to rozlúčka s predškolákmi a odovzdávanie osvedčení v obradnej sieni Mestského úradu v Tisovci. Program pre deti pripravil ZPOZ pri MZ, prihovorila sa im pani primátorka a zaspievali si s hudobným sprievodom tety Ľubky Sabovej. Na toto všetko sa prišli pozrieť rodičia i starí rodičia detí.

 

     Je tu koniec školského roka 2021/2022, aj keď škôlka ešte pokračuje v prázdninovom trežime, pre niektorých začali dva mesiace prázdnin. Všetkým deťom želám krásne slnečné dni pri vode, poznávanie nového, čas hier a veselosti. A vy, milé kolegyne, načerpajte sily do ďalšieho školského roka, budeme to potrebovať. Hurá, prázdniny.....

Júlia Hodoňová

 

     Fotografie sú uložene vo fotogalérii.

     

—————

Späť