Aký bol pre nás október a november

20.12.2011 12:38

Októbrová jeseň nás potešila svojim príjemným počasím, čo sme využili pri prechádzkach do prírody a pri aktívnom pobyte na školskom dvore. S deťmi sme sa popri pozorovaní krás prírody rozprávali o mnohých témach, týkajúcich sa života okolo nás a v nás. Už v tomto detskom veku ich vedieme k láske a úcte k sebe, k rodine, ku kamarátom, ku starším - tetám a ujom, k babkám a dedkom. O vzťahu detí k starším sa presvedčili 27. októbra obyvatelia Domova dôchodcov v Tisovci, ktorých boli naši predškoláci pozdraviť a potešiť svojim programom, ktorý im venovali s láskou a babky i dedkovia ho s láskou prijali.

V novembri pozvali našich predškolákov na návštevu do Základnej školy kamaríti prváci. A tak sa s pani učiteľkami vybrali 24.11. najstaršie deti pozrieť, ako to v tej škole bude. Prváci sa im pochválil, čo všetko sa už naučili, ukázali, ako sa im v škole darí a povadali mladším kamarátom, že v škole je dobre a netreba sa báť. Naše deti sa už teraz tešia na školu, na nových kamarátov a pani učiteľky.

29. novembra deťom z celej školy zahrali p.učiteľky Brnová a Mertinyáková divadielko O maškrtnej Katke, ktorým nenásilne deťom priblížili, čo je zdravé a čo menej zdravé na jedenie.

O deň neskôr - 30.novembra nám pripravili deti 3. a 4. triedy folklórne pásmo NA ONDREJA, ktorým oživili zvyky a tradície viažúce sa k tomuto menu. Spev a tanec detí sprevádzala hrou na akordeóne teta Ľubka Sabová, ktorá deťom často prináša nové pesničky.

Fotodokumentácia k uvedeným akciám je vo fotogalérii.

 

—————

Späť