...A je tu leto

09.07.2021 12:54

Po vydarenej oslave Dňa detí, začiatkom júna, sa naši najstarší predškoláci rozhodli pripraviť príjemné odpoludnie 21. júna ku DŇU OTCOVFolklórne pásmo piesní a tancov v krojoch, vlastne, venovali aj prítomným mamičkám, lebo keď mali v máji sviatok, stretávania vo väčších skupinách neboli dovolené ..lebo Covid.

     Máme aj triedu s názvom Pohybkovo, čo ale neznamená, že len deti z tejto triedy vedia športovať. Ale práve tieto deti, s pani učiteľkou Beatkou,  pripravili pre deti s ostatných tried 25. júna v piatok OLYMPIÁDUCelý týždeň sme mali tematicky zameraný na Olympijské hry, športy, a tak piatková Olympiáda bola logickým vyvrcholením. Športové disciplíny boli naše vlastné, vyberané tak, aby ich všetky deti zvládli, pretože vekové zložonie je od 2 do 6. rokov.

     Horúci pondelok 28. júna nám spríjemnili členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Tisovci, pod vedením Radka Sekáča. Veľkí i malí hasičiktorí sa v tento deň stretli  na dvore MŠ, dokázali, že sú rýchli, šikovní a odvážni. Deti videli zblízka hasičské auto, počuli sirény, dobrovoľné hasičky a hasičov v uniformách. Z bezpečnej vzdialenosti boli svedkami hasenia naozaj horiaceho dreveného domčeka. Deti si mohli vyskúšať hadice, ktorými prúdom vody triafali na cieľ. Bol to pre deti mimoriadny zážitok a pre nás ukážka zážitkového učenia, ktoré v našej MŠ preferujeme.

V tento deň -28. júna odpoludnia vycestovali ocenené deti vo výtvarnej súťaži MAS očami detí do Vydrovskej doliny v Čiernom Balogu. S rodičmi a s pani učiteľkou Deniskou si ocenenie prevzali: Natália Hrvolová, Mia Krekáňová, Juliana Ulická, Mia Muchová, Zoja Tokárová, Tobias Katreniak – blahoželáme mladým umelcom k ich talentu a ďakujeme, že robia dobré meno našej MŠ.

Že máme nielen umelcov, ale aj športovcov, dokazuje veľký záujem detí o novinku – futbalové aktivity v MŠ. V tomto roku sme sa zapojili do projektu SFZ pod názvom DAJME SPOLU GÓL. Pre epidemiologickú situáciu bol projekt pozastavený a uvoľnil sa až od 15. mája. Do polovice júna museli prebehnúť 4 tréningy, čo sme splnili a zorganizovali sme aj záverečnú prehliadku futbalového umenia pre rodičov 29. júna 2021. Ďakujem, aj v mene detí a rodičov, trénerovi Jankovi Dachovi a za dobrú spoluprácu Peťovi Rukavicovi, pre ktorého sú futbalové aktivity detí všetkých vekových kategórií už akýmsi poslaním a naplnením života.

Každoročne nám odchádzajú naši najstarší do školy a my im organitujeme na školskom dvore ROZLÚČKU. Na sklonku mesiaca – 29. júna, sa naši predškoláci rozlúčili so všetkýni pedagogickými aj nepedagogickými zamestnancami, s kamarátmi z ostatných tried na dvore, kde z detských úst zaznievali rozlúčkové piesne. Aj slzičky sa zaleskli v nejednom oku. Na akordeóne ich sprevádzala teta Ľubka a Sofinka zo ZUŠ-ky. Ľubke ďakujeme za celoročnú spoluprácu.

Posledný deň školského roku – 30. jún, v teple dobre padol zmrylinový pohár na osvieženie, alebo melón a zavŕšením dňa, a vlastne celého roka, bolo odovzdanie VYSVEDČENIA po triedach.

...A popoludnie bolo veľmi slávnostnou chvíľou pre našich odchádzajúcich, lebo PREDŠKOLÁCI v OBRADNEJ SIENI mesta zažili slávnostný obrad rozlúčky za účasti svojich rodičov. Pripravený program Zboru pre občianske záležitosti pri MZ pretkali predškoláci, naši aj z Rimavskej Píly, rozlúčkovými piesňami a básňami. Prihovorila sa im pani primátorka, zástupkyňa rodičov, zapísali sa do pamätnej knihy mesta, absolvovali rozlúčkový prípitok. Z tohto dňa si odnesú nielen Vysvedčenie a darčeky, ale určite aj krásne spomienky. Tak, nech sú z nich dobrí školáci...


 

Milí rodičia a návštevníci našej stránky.

S niekoľkými zákrutami sme došli do cieľa cesty od septembra do júna. Uź nás čakajú len júlové rekreačné aktivity a augustová rekonštrukcia a upratovanie v MŠ. Aj takto by som chcela vám, aj vašim deťom, popriať krásne slnečné dni tam, kde sa cítite dobre. Nesmúťte, že je ťažšie vycestovať, veď naše Slovensko je krásne a tak málo ho poznáme.

Ďakujem všetkým svojim kolegyniam – pedagogickým i nepedagogickým, za tento rok. Za ich lásku k deťom, za ich kreativitu, za ochotu, za prácu nad rámec pracovnej náplne. Prvý rok sme mali cez projekt dve pedagogické asistentky, ktoré boli veľkým prínosom pre deti i nás svojim prístupom k práci, tvorivosťou ochotou. Dievčatá – veľké ďakujem. Všetkým želám obdobie oddychu a naberania nových síl. Júlia Hodoňová.


 


 

Fotky ku aktivitám nájdete vo fotogalérii.

 

 

—————

Späť