Od zimy až do jari ...

17.04.2018 12:44

     Od 23. januára až do februára  nám sniežik nachumelil, napadli ho celé kopy a deti vymýšľali všelijaké snežné stavby. Najprv to bola Snehuliačia rodina, od najväčšieho ocka až po malinké dieťatko, potom to boli snežné cestičky a tunely a vypracovali sme sa až ku snežným barikádam, hradbám, krytom. Zase sa potvrdilo, že detskej fantázii sa medze nekladú. Túto zimu sme často využili sneh aj na sánkovanie, spúšťanie sa na bobách a všelijakých šmýkajúcich sa náhradách z kopčeka na našom dvore.

     V 4. triede – Rozprávkove – naši predškoláci  pripravili 26. januára pre všetky deti rozprávku O rukavičke. Deti boli rozprávači, dedko aj zvieratká. Pani učiteľka bola len láskavý pozorovateľ a divák. Všetci sme ich odmenili veľkým potleskom.

     Už niekoľko rokov je nami organizovanou najväčšou akciou Fašiangový karneval v maskách, ktorý sme 8. februára pripravili v spoločenskej sále MsKS. Prišlo nielen veľa detí, ale aj rodičia, starí rodičia, celé rodiny. A práve o tom je  tento veselý karneval – aby deti prežívali radosť spolu so svojimi najbližšími, aby rodina prenikla do života materskej školy, aby naša MŠ bola pre všetkých niečím blízkym, na čo sa každodenne tešia. Aj takto sa ešte chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli sponzorsky, či už finančne alebo materiálne, a tým pomohli zásobiť náš bazár, v ktorom deti nakupujú za vyhraté dukáty.  

     Najmenšie detičky majú svoju žltozelenú triedu, ktorú voláme Spievankovo. Aby sme dostáli svojmu meno, často spievame, tancujeme, hráme na hudobné nástroje. V triede máme malú Aničku, ktorej rodičia pracujú v Základnej umeleckej škole v Tisovci. Spolu s nimi sme dohodli akciu „S hudbou v Spievankove“, aby sme oboznámili deti aj s nástrojmi, ktoré v MŠ nemáme. Tak prišli k nám 9.marca  ujo Milan , Vojto a teta Hajnalka a zahrali na flaute, saxofóne, klávesoch a iných nástrojoch. Deti spievali, dospelí hrali a nakoniec sme všetci aj tancovali. Takéto veselé dopoludnie si určite ešte zopakujeme.

     Mnohé deti chodia s rodičmi do knižnice vypožičiavať knižky. Aj my chodíme pravidelne v marci spoločne po triedach. Tak aj 12. marca počas návštevy deti videli, kde „spávajú“ knižky, koľko ich tam majú veľa, s tetou sa zahrali a niečo aj prečítali.

     Zime sa tohto roku veľmi u nás páčilo, nie a nie sa pobrať preč. Tak sme sa 20. marca vybrali s Morenou až k tunajšej Základnej škole, kde nás už čakali kamaráti školáci. Tam sme si porozprávali, čo vlastne tá Morena je – symbol zimy, a preto sme ju zapálili a hodili do vody. Ešte sme jej zaspievali jarné piesne, aby skôr odplávala a s ňou aj studené, nepríjemné dni. Aby nám slniečko zohrialo dni a my sa budeme môcť hrať ne dvore.

     Rozhodli sme sa privítať kúpačov ako sa patrí maľovanými vajíčkami, ktoré by sme vymaľovali  spolu s rodičmi. Odpoludnia    28. marca sme sa stretli deti z 1. a 2. triedy v malej triede – Spievankove. Príjemným prekvapením bolo, že prišli mamičky, ockovia, ba aj staré mamy. Trieda bola plná, atmosféra tvorivá, jedno vajíčko krajšie ako druhé. Všetky krásne kraslice sme vložili do zelenej šošovičky, ktorú deti posiali a ešte aj dnes nám zdobia okná v chodbe.

 

 

 

Fotografie z jednotlivých akcií si môžete pozrieť vo fotogalérii.

   

—————

Späť