...Od januára do februára

23.02.2017 09:45

     Už v decembri sme sa rozhodli pre zmeny v 1. triede, kde chodia najmenšie 2-3-ročné deti. Začali sme od stien a nový náter nám urobili oteckovia Sandričky Mániovej, Paťka Folvarčíka a Janíka Rosiara, pomohli aj starí otcovia - Dušan Čipka a Adrián Bálint, ktorým sa aj takto chceme za naše deti poďakovať. Po zimných prázdninách, kedy bola MŠ zatvorená, nám postupne prišli objednané pomôcky, hracie kútiky a oddychové zostavy. Nový koberec sme si kúpili z finančných prostriedkov, ktorými prispievate deťom pri karnevale. V JANUÁRI sme už túto triedu VYNOVILI do podoby, akú vidíte na fotografiách a rodičia detí každodenne pri príchode do MŠ. Deti si na nové prostredie veľmi rýchlo zvykli, je podnetné, estetické a hlavne deti sa tu cítia spokojné a slobodné.

     Január nám vybielil dvor snehovou prikrývkou, ale ako sme skúšali, snehuliak sa postaviť nedal, sneh nechcel spolupracovať. Naše učiteľky sú však tvorivé a spolu s deťmi si našli spôsob, ako snehuliaka na dvore vyčarovať. Využili uzávery plastových fliaš, farbu, štetce a alternatívni snehuliaci sa usmievali na nás každý deň pri príchode a vyprevádzali nás pri odchode domov. Už sme sa zmierili s tým, že máme len ležiacich snehuliakov, ale Perinbabka znova ponatriasala svoju perinu a zasnežilo. Ani chvíľu sme naváhali a 2.FEBRUÁRA sme postavili obrovských snehuliakov klasicky - "jedne guľa, druhá guľa, tretiu malý Janko gúľa..." Aby sme z tejto zimy nemali len my radosť, ale aj vtáčky, pravidelne ich na školskom dvore prikrmujeme do vlastnoručne zhotovených kŕmidiel.

     Deti vnímajú realitu intenzívnejšie cez rozprávkové posatavičky, maňušky, a preto im často hráme divadielko my, alebo pozveme profesionálov. V tomto mesiaci sme naplánovali vlastné predstavenie a zahrali sme poučný príbeh VÝHOVORKA BÝVA HORKÁ 16.FEBRUÁRA. Deti boli vtahnuté do deja.

     "Chystajte si deti masky", takto sme spievali v Mestskom kultúrnom stredisku v utorok 21. FEBRUÁRA. FAŠIANGOVÝ KARNEVAL je už našou tradičnou akciou, kedy sa deti zmenia na zvieratká, na rozprávkové postavy a spolu s rodičmi plnia nenáročné úlohy na stanovištiach. Tento rok sme ešte pridali aj pohybové aktivity. Za svoju šikovnosť všetky deti dostali dukáty, za ktoré si mohli nakúpiť v BAZÁRE to, čo si vybrali. Bazár sme zásobil tovarom od sponzorov - miestnych a rodičov detí - Brunka Tremmela, Ninky Čepíkovej, Radky Slabejovej a Martinka Ridzoňa. Ďakujem rodičom za prípravu masiek, tetám kuchárkam za výborné šišky s čajom, pdagógom a žiakom ZUŠ za hudobný sprievod a všetkým zamestnancom MŠ za pomoc pri organizovaní karnevalu.

 

     Fotografie ku akciám sú vo FOTOGALÉRII.

 

 

—————

Späť