...Jar prichádza veľmi pomaly

27.04.2017 08:29

     Nielen my, škôlkári, ale aj obyvatelia v Domove dôchodcov v Tisovci si spestrili svoje dni fašiangovým programom. Naši najstarší predškoláci s Ľubkou Sabovou sa 23.2. obliekli do "masiek" a potešili seniorov veselými fašiagovými pesničkami. Odmenou im bol potlesk a úsmev na tvárach babičiek a deduškov.

     Máme radi knihy, často si ich prezeráme a čítame z nich. Venovali sme im celý marec, kedy sme si rozprávali aj o tom, z čoho knihy sú, ako vzniknú, kto ich píše, kreslí do nich, vyrobili sme si aj vlasné leporelá. Deti boli zvedavé, kde také knihy bývajú, keď sa ich už nazbiera veľmi veľa. A tak sme 15. marca navštívili knižnicu, kde sme videli pekne uložené knihy v policiach. Teta nám porozprávala o knihách aj o ľuďoch, ktorí si ich môžu vypožičať a zase vrátiť. Cesto späť sme videli aj obchod, kde sa knihy nepožičiavajú, ale predávajú.

     Zima sa asi rozhodla, že nás neopustí. Jej studené objatie je veľmi dlhé a my by sme už chceli tvoriť z piesku, krútiť sa na kolotoči, hojdať a šmýkať sa. Povedali sme si: "tak dosť!", a 22. marca sme zorganizovali rozlúčku s Morenou, ktorá ja symbolom zimy. Zaspievali sme jaj jarné piesne a hodili do vody, aby odplávala a prišla k nám jar.

     V marci sme  zaslali výtvarné práce našich detí na tému DIVADLO OČAMI DETÍ a MARŤANKOVIA, aby aj ostatní vrdeli, aké máme u nás výtvarné talenty.

     Deti strávia celý deň v materskej škole hrami. A pri tých, učiteľkou cielených, hrách sa zároveň aj učia. Samozrejme, všetko je primerané ich veku. Kým najstarší často využívajú interaktívnu tabuľu, najmenším sú blízke maňušky a najradšej majú zviaratká, na ktoré sa niekedy zmenia.

 

Fotografie sú vo FOTOGALÉRII.

—————

Späť