...Ako sme sa tešili na Vianoce

12.01.2017 11:55

     S príchodom chladnejších dní sme častejšie chodievali s deťmi na vychádzky ako na dvor. A deti sa pýtali - čo robia teraz zvieratká v lese, čo jedia, kde spia a kto ich nakŕmi? Každá príležitosť je vhodná na získavane nových informácií. Rozhodli sme sa, popri odpovediach učiteliek, uspokojiť zvedavosť detí odborníkmi. K nám - do materskej školy prišli LESNÍCI MEDZI DETI /zamestnanci Mestských lesov v Tisovci/ 22. novembra a pútavou formou im priblížili problematiku lesa a jeho obyvateľov. Ďakujeme.

     Už tradične NA ONDREJA  - 30. novembra - nám naši predškoláci pripravujú foklórny program, aby aj ostatným deťom priblížili ľudové zvyky a tradície. V tomto roku nás prekvapili úlne novou choreografiou i informáciami. Svoju šikovnosť pri výrobe sladkých aj slaných oblátok nám ukázala naša kolegyňa Jitka Mertinyáková. Ďakujeme.

     V decembri od 12.-teho sme zorganizovali TÝŽDEŇ OVTORENÝCH DVERÍ, kedy sme s rodičmi a návštevníkmi v triedach piekli medovníky, zdobili stromčeky, vyrábali ozdoby z rôznych materiálov, navštívili nás Lucky a nakoniec predsa prišiel aj Mikuláš so Snehulienkou a čertom. Deti boli odmenené za svoju šikovnosť balíčkami. Ďakujeme.

Fotogrfie ku jednotlivým akciám nájdete vo FOTOGALÉRII.

    

—————

Späť