Zima je, zimička..

16.02.2021 14:25

Naposledy som informovala o jesenných aktivitách v našej materskej škole, a tak budem pokračovať zimou. 

     V decembri - 4. 12. sme naplnili a odoslali KRABIČKU LÁSKY, určenú pre našich seniorov, ktorí sú v tomto predvianočnom čase opustení a určite ich poteší, že predsa na nich niekto myslí, hoci aj niekto, koho nepoznajú.

                       - 7. 12. k nám prišiel negatívne otestovaný MIKULÁŠ a postupne po triedach rozdal deťom balíčky, z ktorých mali veľkú radosť. Obsah balíčkov sme uhradili zo ZRPŠ a čiastočne zasponzoroval jeden otecko. K balíčkom sme pridali aj darčeky sponzorované predajňou COOP Jednota v Tisovci. 

                      - 10. 12. sme naplnili všetky triedy vôňou MEDOVNÍČKOV, ktoré sme po triedach upiekli tak, že deti si rozváľkali  cesto,  vykrajovali a ukladali na plech, ktorý nám tety kuchárky upiekli v kuchyni. Hotové medovníčky sme ochutnali a boli výborné.

     V januári sme otvorili 11.1. len jednu triedu zo štyroch, lebo sme rešpektovali opatrenia Ministerstva školstva a rozhodnutie zriaďovateľa. Materské školy sa otvárali len pre deti rodičov kritickej infraštruktúry a rodičov, ktorí nemohli vykonávať prácu z domu. Pre tieto deti kapacitne postačila jedna trieda. 

     Vo februári - 8. 2. sme privítali deti vo všetkých triedach. Návrat po dlhých prázdninách bol trochu rozpačitý, rodičia museli ukázať aktuálne testy alebo potvrdenia o prekonaní COVID 19, ale nijako to neovplyvnilo radosť detí zo stretnutia s kamarátmi. Triedy sa zaplnili takmer na 70%. Je tu čas vymýšľať pre deti zaujímavé aktivity.

                        - 9. 2. nás vylákalo to množstvo napadaného snehu na dvor a hneď sme sa s deťmi pustili do stavania snehuliaka, ktorého nazvali Olaf. Postavili sme mu  aj kamarátov, deti sa bobovali a a guľovali. Ak by nemali premočené rukavičky, ani by sme ich nedostali do tried. Aj obed chutil akosi lepšie, aj postieľky - lehátka boli lákavejšie.  Krásny zasnežený deň. 

                        -  9. 2. bol aj dňom, kedy sme sa dozvedeli výsledky výtvarnej súťaže MAS očami detí. Blahoželáme všetkým.

       Ako sme sa umiestnili v prehliadke výtvarných prác "MAS očami detí":

Kategória: Zvyky a tradície územia MAS

Natália Hrvolová – "Tisovské medovníčky" – 1. miesto

Mia Krekáňová   - "Návrh kroja"                   - 2. miesto

Juliana Ulická     - "Návrh kroja"                   - 2. miesto

Kategória: Historické a kultúrne pamiatky územia MAS

Tobias Katreniak - "Muránsky hrad"             - 2. miesto

Kategória: Príroda územia MAS

Mia Muchová - "Jelene nad sedlom Burda" – 1. miesto

Zoja Tokárová - "Vodopád - Kordové lúčky" -  3. miesto

                              16. 2. je posledný deň Fašiangového veselia, ktoré u nás začalo už v piatok v troch triedach a dnes v poslednej . Deti si priniesli alebo dostali masky, zatancovali si, učiteľky pripravili veselé súťaže i zdravé občerstvenie.

 

Fotografie nájdete vo fotogalérii

 


                        - 

—————

Späť