...Zima bola rozprávková aj bez Perinbabky

05.03.2014 12:26

     December už dýchal svietočnou atmosférou v celom meste. Hlavne deti podliehajú každoročne jeho predvianočnému čaru. V období od 9.-13. deecembra sme s deťmi pripravili aktivity, pri ktorých nám mohli pomáhať aj rodičia. V každej triede sa našlo niekoľko mamičiek /ktoré nepracujú alebo im to umožnili pracovné povinnosti/  a pomáhali pri pečení a zdobení medovníčkov, stromčeka, lepení a maľovaní ozdôb. Týždeň otvorených dverí sme ukončili v piatok 13. decembra príchodom Mikuláša a Snehulienky na náš dvor. Priviezli sa na koči s koníkom, pretože by neuniesli všetky tie balíčky pre deti. Sladkú odmenu si deti zaslúžili za svoju šikovnosť pri spievaní a recitovaní. Mikuláš strávil s deťmi, rodičmi a učiteľkami príjemnú hodinku a pobral sa s koníkom ďalej rozdávať radosť.

     Vianočné sviatky a nový rok sme všetci strávili v kruhu svojej rodiny a 7. januára sme znova otvorili bránu MŠ po zimných prázdninách. Deti si našli nielen pod stromčekom doma, ale aj vo svojej triede MŠ krásne darčeky a hračky, s ktorými sa môžu hrať celý rok.

     26. januára sa nám predstavili profesionálni bábkoherci so svojou rozprávkou    .... Toto predstavenie deti veľmi zaujalo, bol to akýsi detský muzikál. pretože sa v ňom veľa spievalo o ovocí, zeleninke, o vitamínoch, o uzdravení a priateľstve.

     Mesiac január sme ukončili v jeho posledný deň návštevou Mestského úradu v Tisovci. Celý týždeň sa deti najstarších tried o svojom meste rozprávali, prezerali obrázky a fotografie, postavili kartónové mesto, spievali, maľovali a kreslili. Ale najsilneším zážitkom bola vychádzka až na námestie a tam exkurzia  pristorov mestského úradu i múzea, obradnej siene aj zasadačky, kde rokujú naši poslanci. Sprivodcom bol sám pán primátor - Ing.Peter Mináč, ktorého deti poznali osobne alebo z obrázkov.

Fotografie k uvedeným akciám sú vo FOTOGALÉRII.

    

—————

Späť