Využili sme krásny máj.

29.05.2013 12:56

     V našej materskej škole máme sestričky Bošánske, ktorých rodičia pracujú u štátnej polície. Po predchádzajúcej dohode prišli k nám 6. mája maminka a ocko Bošánsky a priblížili deťom prácu policajtov, ukázali, čo policajt pri svojej práci môže používať, deti si mohli vyskúšať snímanie odtlačkov prstov a na rozlúčku nám ujo na dvore odpálil výstražnú svetlicu. Myslím, že po tomto stretnutí nejeden chlapec bude chcieť byť policajtom.

     Piatok 10. mája nám už od rána svietilo slniečko, pretože nám tiež chcelo spríjemniť cestu do Rejkova. Hneď po raňajkách sme sa vybalený vybrali na návštevu zvieracej farmy v Rejkove, kde nás už čakal Denisko Komjaty a ukázal deťom, ktoré zvieratká chovajú. Ovečky sme videli len zďaleka, pretože boli na paši. No deti si mohli prezrieť kone, prasiatka, kozu a malé kozliatka, psíky i mačičky. Ochutnali sme aj čerstvý ovčí syr a videli sme aj kde sa z ovčieho mlieka spracúva. Síce unavení, ale bohatí na zážitky sme sa vrátili domov - do MŠ, kde nás už čakal obed a odpočinok.

     Druhá májová nedeľa patrí mamičkám, pre ktoré si aj naše deti pripravili program 13. mája ku DŇU MATIEK.  Deti v každej triede pod vedením svojich učiteliek potešili mamičky spevom, tancom a prednesom. Každé dieťa odovzdalo mamičke aj vyrobený darček.

     Už na druhý deň 14. mája išli deti 3. triedy pozdraviť mamičky a babičky do Domova dôchodcov a sociálnych služieb v Tisovci. Program mali pestrý a bohatý, diváčky vďačné a dojaté. Stretnutia tých najmenších s tými najstaršími obyvateľmi nášho mesta sú vždy zážitkom pre všetkých zúčastnených.

 

Fotografie z uvedených aktivít si môžete pozrieť vo fotogalérii.

—————

Späť