...V škole nás privítalo septembrové slniečko

14.12.2014 15:38

     September je pre školákov ukončením prázdnin a začiatkom každodenných školských povinností. Pre nás, škôlkárov, je to len zmena z prázdninového režimu. Ale jedno máme spoločné - vítanie nových detí, pre ktoré začína niečo nové - nový režim, nové prostredie, noví kamaráti. Deti sa však veľmi rýchlo prispôsobujú, a tak adaptácia prebehla bez problémov.

Tohtoročná jeseň zobliekala nielen stromy, ale aj ľudí. Netypicky letné počasie nám poskytlo viac času pre hry a činnosti vonku. Deti využili pre hry školský dvor, ale aj prírodu v okolí počas vychádzok. Zbierali sme jesenné plody aj listy a tvorili z nich. Na pomoc sme si prizvali aj rodičov, a to k tradičnému JESENNÉMU ČAROVANIU 1. októbra. Je to vopred plánovaná akcia a práve v tento deň sa nám slniečko schovalo a dážď vyklopkával na okná  svoju pieseň. My sme sa však nedali odradiť a na tvorbu sme poskytli rodičom upravenú triedu /miesto dvora/. Počasie neovplyvnilo fantáziu a šikovnosť rodičov a spolu so svojimi deťmi vytvorili krásne exponáty pre našu spoločnú jesennú výstavku. Po práci všetci ochutnali zdravé nátierky, pripravené našimi tetami kuchárkami a osviežili sa ovocným čajom. Samozrejme - na záver fotografovanie detí pri svojich kamarátoch z ovocia a zeleniny.

     Október sme venovali rodine. S deťmi sme sa rozprávali o rodičoch i starých rodičoch. Deti rozprávali, ako svojim starkým pomáhajú a čo spolu robia. Niektorí majú starých rodičov mimo Tisovca, a tak ich len občas navštevujú. Niekktorí dedkovia a babičky však majú svoje deti a vnúčatá veľmi ďaleko a nemôžu s nimi bývať, a tak bývajú v spoločnom dome, ktorý sa volá domov dôchodcov. Deti si pripravili program a 27. októbra išli pozdraviť obyvateľov Domava dôchodcov a sociálnych služieb v Tisovci. Spolu s p.uč. Deniskou a tetou Ľubkou Sabovou zaspievali piesne a zarecitovali básne, ktoré potešili a pripomenuli starkým, že niekto na nich myslí a má ich rád. Odmenou deťom bol veľký potlesk.

     V novembri sme pozvali do materskej školy profesionálnu bábkoherečku s predstavením pre deti. 7. novembra v predstavení O Katke deti videli, aké je naozajstné priteľstvo a čo je lepšie - sedieť pri počítači alebo sa hrať vonku s kamarátmi. Naše deti sú veľmi dobrými divákmi, lebo im popri profesionálnych predstaveniach hrávame každý mesiac aj vlastné divadielko na aktuálne témy.

     Fotografie ku akciám nájdete vo fotogalérii na našej internetovej stránke.

 

    

—————

Späť