...Štyri májové dni

17.05.2016 12:24

     Druhá májová nedeľa je v kalendári venovaná mamičkám, v srdiečkach našich detí je mamičkám venovaný každý deň. Ale predsa len sme práve ku DŇU MATIEK pripravili s deťmi v každej triede program i darčeky. V dvoch triedach sa "oslavovalo" 9. 5. a v ostatných dvoch 10. 5. Rozdelili sme si to, aby aj mamičky, ktoré majú v MŠ viac detí, videli každé z nich. Mamičkám, babičkám, ba i oteckom urobili deti svojim vystúpením radosť. Je príjemné zistenie, že tento deň nás všetkých na chvíľu zastavil a urobil z nás  jednu veľkú rodinu.

     V druhej triede - Maliarkove- nám vyrastajú možno budúci maliari, sochári, architekti a ešte naviem akým smerom oriantovaní umelci. A keď umelci - tak so všetkým, čo k tomu patrí. Deti a pani učiteľky z tejto triedy nás pozvali 10. mája na VERNISÁŽ. Ako je to na ozajstnej varnisáži, najprv bol kultúrny program - rozprávka Pod hríbom, potom predstavenie "umelcov" a ich diel, ktoré sú vystavené. Túto výstavu pripravili v šatni, a tak si ju môžu každý deň prezrieť rodičia aj návštevníci MŠ.

     V ten istý deň 10. mája, čakalo na nás na dvore prekvapenie- POLICAJTI. Povedali deťom, že sa ich nemusia báť, pretože oni nám pomáhajú a chránia nás. Ukázali deťom svoje uniformy, zbrane, auto, putá, nepriestrelné vesty a ďalšie veci potrebné pri výkone služby. Deti si mohli všetko prezrieť, pochytať, vyskúšať. Odpoludnia, keď odchádzali domov, rozprávali o zážitkoch tohto dňa rodičom.

     Pravidelne chodievame do Domova dôchodcov a sociálnych služieb v Tisovci pozdraviť tamojších obyvateľov. Vo štvrtok 12. mája deti zo štvrtej triedy so svojimi učiteľkami potešili BABIČKY svojim PROGRAMOM ku Dňu matiek. Po krátkom programe - tanci, piesňach a básni - deti odovzdali vlastnoručne vyrobené darčeky, ktoré skončili v tých najlepších láskavých, aj keď vráskavých, rukách. Len čo sa predškoláci vrátili s Domova dôchodcov ...,na dvore už čakali naši hostia - SOKOLIARI. V tento deň sme pozvali k nám aj kamarátov prvákov zo ZŠ a deti z Materskej školy v Rimavskej Píle. Všetci spoločne sme si užili krásne dopoludnie s cvičiteľmi vtákov. Ukázali nám, čo všetko svojich operených zverencov naučili, ako ich poslúchajú a nakoniec zapózovali aj pred fotoaparátom.

 

Fotografie k akcám týchto štyroch dní nájdete vo fotogalérii.

—————

Späť