Septembrové aktivity

10.10.2019 12:55

Septembrové aktivity

08.10.2019 15:47

     Po prázdninách sme sa znova zišli, len predškolákov, ktorí sa už hrajú s písmenkami v škole,  nahradili nové- najmenšie deti. Postupne plač utíchol a stane sa aj to, že deti nechcú ísť domov. To je dobré znamenie, že sa adaptovali a prostredie škôlky je im blízke. Septembrové počasie sme využili na športovanie. 

     V utorok 24. 9. pre nás pripravili pani učiteľky a žiaci ZŠ ŠKôLKÁRSKU OLYMPIÁDU na ihrisku pri ZŠ, kde deti plnili rôzne disciplíny podľa tried, po názornej ukážke žiačok ZŠ:

1. disciplína - chôdza po lavičke, podliezanie prekážky, slalom pomedzi prekážky

2. disciplína - prenášanie vody v pohári z vedierka do pohára s loptičkou, ktorú voda vytlačila von - ktoré družstvo prvé

3. disciplína - spájenie penových puzzle za sebou po určenú métu

4. disciplína - hod tenisovou loptičkou na cieľ - pyramída z plechoviek

5. disciplína - skákanie ako veveričky s krabičkou plnou guliek, kým sa guľky nevysypali

Po absolvovaní všetkých disciplín už čakalo na deti občerstvenie - teplý čaj a jablko. Všetky deti bolo víťazmi a dostali medaile, z čoho mali veľkú radosť a hrdo si ich niesli cestou späť do materskej školy. Ďakujeme organizátorom zo základnej školy za prípravu a priebeh vydarenej akcie. 

     V stredu 25. 9. bol SVETOVÝ DEŃ MLIEKA, ktorý sme si pripomenuli ochutnávkou mlieka a mliečnych výrobkov a veselou rozprávkou o vypadnutom zúbku v podaní Jitky Mertinyákovej.

     Týždeň športu sme zavŕšili BEHOM ULICAMI MESTA Tisovec vo štvrtok 26. 9. 2019.

 

Fotografie k jednotlivým akciám nájdete vo fotogalérii.

 

 

—————

Späť