... Po lete sme opäť spolu

22.11.2017 13:00

     Po prázdninách 2.septembra sme všetci vchádzali do areálu  našej MŠ novou bránou, ktorá je súčasťou nového oplotenia. Materiál a prácovníkov cez projekt nám zabezpečil zriaďovateľ, za čo ďakujeme. Tak sme nový školský rok začali v novom šate.

     Posledný septembrový týždeň bol týždňom športu a naše deti sú športovcami. V stredu 26. septembra pre nás pripravili žiaci a pani učiteľky ŠPORTOVÚ OLYMPIÁDU v športovom areále pri ZŠ. Deti plnili na stanovištiach rôzne disciplíny a po triedach sa striedali. Včetci si prešli stupňami víťazov a dostali medailu. Aj táto akcie svedčí o veľmi dobrej spolupráci medzi našimi školami.

     Už o dva dni neskôr 28. septembra sme znova vyšli pred ZŠ ako účastníci BEHU ULICAMI MESTA TISOVEC. Štart i cieľ bol pred školou, kde deti dostali sladkú odmenu a víťazi medailu.

     Októbrová jeseň nám ponúkla krásne slnečné dni a my sme to využili pri organizovaní JESENNEJ PARÁDY 12. októbra. Na dvore sa zišli celé rodiny s deťmi a tvorili z jesenných plodov, ale hlavne vyrábali originálnych šarkanov, Po práci si všetci zaslúžili malé občerstvenie pri ohníku, kde opiekli rodičia špekačky, deti sa ponúkli jesennými koláčikmi, ktoré nám priniesli šikovné mamičky a smäd zahnal bylinkový čaj od kuchárok. Ešte dlho nám jesenné výrobky a šarkany spríjemňovali vstup do MŠ.

     Október je aj mesiacom, kedy si viac "všímame" seniorov. Naše deti pravidelne chodia pozdraviť obyvateľov DDaSV v Tisovci. Aj teraz pripravili program, s ktorým 26. októbra na DEŇ SENIOROV vystúpili v Mestskom kultúrnom stredisku pre deduškov a babičky nielen z Domova dôchodcov. Odmenou im bol potlesk a rozžiarené oči tých, ktorým svoj program venovali.

     November začína dňom, kedy si pripomíname svetlom sviec pamiatku svojich blízkych zosnulých. Možno práve svetlo sviec nám vnuklo nápad na DUŠIČKOVÝ LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD v stredu 8. novembra. Zišli sa pred škôlkou rodičia, ba aj starí rodičia, ktorí priniesli svojim deťom lampióny a v sprievode sme sa vybrali ulicami až ku pamätníku pred ZŠ. Tam nás osvietili teplé svetielka, lebo vonku sa už zotmelo, zaspievali sme si jesenné piesne a na cestu domov si deti svietili lampiónmi - ako v rozprávke.

 

Fotografie k týmto akciám nájdete vo fotogalérii.

 

—————

Späť