Od júla do októbra...

30.10.2023 08:44

     Počas letných prázdnin boli deti spolu v jednej triede, kde sa venovali nielan hrám, ale prázdninové aktivity boli aj zážitkovým učením. Zostrojili telefón, maľovali na telo, drevené domčeky, ktoré niekedy slúžili ako "farma pre zvieratká" prerobili na hmyzie domčeky na našom dvore.

     Tri týždne, kedy je materská škola zatvorená, sme využili na rekonštrukčné práce. Zriaďovateľ nám z plánovaného rozpočtu zabezpečil rekonštrukciu umyvárne v 1. triede. Z finančnej podpory sponzorov - rodina Kinclová, Dianišková a Mestské lesy v Tisovci, sme zakúpili plávajúcu podlahu a oteckovia Tamáš, Šulek, Struhár a Murár zrekonštruovali plafón i podlahu v 2. triede. Sponzorom i šikovným oteckom v mene svojom a v mene všetkých nás "škôlkárov" ĎAKUJEM. 

     O mlieku sa popísalo už všeličo, ale my stále vedieme deti ktomu, aby vedeli aké je mliečko pre nich potrebné. A tak nám deti z Rozprávkova s p. učiteľkami pripravili 28. septembra na Deň mlieka divadelné predstavenie, mliečny tanec a ochutnávku mlieka. 

     Znova sme sa presvedčili o šikovnosti a tvorivosti rodičov a detí počas Jesenných tvorivých dielní 12. októbra na školskom dvore. Odpoludnie sme strávili spolu v troch ponúknutých dielňach  - pracovná, občerstvovacia a jazdenia, ktorú nám organizačne zabezpečili Kriškovci a Kinclovci s koníkom a poníkom. Bohaté občerstvenie nám pripravili naše tety kuchárky a chuťovky i koláčiky nám priniesli rodičia. Výrobky z tohto dňa nám dodnes skrášľujú dvor materskej školy. 

     Žijú medzi nami babičky a deduškovia, ktorých sme 20. októbra boli pozdraviť  v Domove dôchodcov a sociálnych služieb v Tisovci. Deti priniesli radosť a smiech i darčeky od srdca. Odmenou im bol obrovský potlesk a vďačné pohľady. 

     Všetci predškoláci sa už vopred tešili na štvrtok 26.októbra, kedy navštívili prvákov v ZŠ. Videli, čo už starší kamaráti vedia, vyskúšali si, aké je to  v školských laviciach a odovzdali vlastnoručne vyrobené darčeky - záložky do knihy. 

     

Fotografie nájdete vo fotogalérii

—————

Späť