...Naše deti veľa toho poznávajú a vedia

27.05.2015 12:03

     V triede predškolákov, ktorí budú od septembra prváčikmi, máme dve sestričky - dvojičky. Ich rodičia chovajú na dvore domáce zvieratká, ktoré nám ich ocko - ujo Ďurčík 22. apríla - ukázal. Videli sme koňa, ale aj vyhrievajúcu sa mačičku. Pre deti to bol hlboký zážitok, lebo všetci..MÁME RADI ZVIERATKÁ. O niekoľko dní nás priamo na náš dvor prišla navštíviť kačacia rodinka a deti si ich pozorovali z terasy. Počas vychádzok obdivujeme aj v susedstve u uja Šimona lamy, ktoré nikde inde v našom meste nemôžeme vidieť a sú naozaj krásne a milé.

     Aj my maličký sme sa rozprávali o zvieratkách, hrali sme sa na slona a opice, a tak sme si ich aj 29. apríla namaľovali. Ale nie na papier, rovno na tvár, farbami na to určenými. To bolo u nás veselo. Takí pomaľovaní sme si zatancovali pri detských piesňach, pohrali sme sa , ale jesť a spať sme už išli umytí - ako deti, nie ako zvieratká.

     V tomto roku sme nepripravili DEŇ PRE MAMIČKY v jeden deň, ale dve triedy to urobili 11. mája a dve triedy o niečo neskôr, pre chorobnosť detí. Všetky deti však presvedčili mamičky aj babičky, ktoré k nám prišli, že sa pri hraní s kamamrátmi aj niečo naučili. Sme veľmi šikovní v speve, tanci, rozprávaní, racitácii, ale aj rúčky nás poslúchajú. Veď sme spolu vyrobili darčeky pre všetky mamičku z lásky a s láskou sme ich aj venovali.

      Utorok 19. mája bol svetovým dňom mlieka. Naša pani učiteľka Jitka z 2.triedy zahrala deťom príbeh o dievčatku, ktorému očerneli zúbky, lebo nechcelo piť mliečko. Ale dobrá víla ho prehovorila, aby mliečko ochutnalo a zúbky boli znova krásne biele a zdravé. Tety kuchárky pripravili aj deťom mlieko na ochutnanie. S deťmi sme sa už niekoľko dní rozprávali o zdraví a chorobe, o zdravých potravinách, nebezpečenstve úrazov, ako sa správať v prípadoch úrazu kamaráta, koho zavolať,...Toto všetko boli však len teoretické poznatky doplnené obrázkami. Preto bolo veľmi vítané, vidieť priamo v akcii záchranárov, ktorí prišli v tento deň k nám na dvor a nielen porozprávali, ale aj ukázali deťom niečo zo svojej náročnej a zodpovednej práce, dokonca si deti niektoré úkony mohli vyskúšať.

     Pesnička je liek - koncert pod týmto názvom sme si vypočuli 20. mája v podaní známeho detského pesničkára VIKTORA, ktorý prišiel k nám. Jeho účinkovanie zaujalo aj vtiahlo deti do tanca. Ujo Viktor vytvoril príjemne veselú atmosféru, získal deti pre spoločné spievanie, naučil nové piesne.

     Naši najstarší predškoláci pripravili bohatý program nielen mamičkám, ale aj babičkám. 21.mája išli potešiť obyvateľky Domova dôchodcov a soc.služieb v Tisovci. V ľudových krojoch zatancovali tanec, zaspievali aj zarecitovali, a to všetko potešilo srdiečka babičiek, ktorým ešte pridali aj darčeky k sviatku z našej materskej školy. A deti sa veru dočkali odmeny v podobe potlesku aj nejakej sladkosti.

Fotografie k akciám sú vo fotogalérii.

    

—————

Späť