...Naše deti sú talentované

20.06.2016 12:09

     Už v máji sme sa /ako materská škola podporujúca talent detí/ zapojili do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Práce sme posielali do hvezdárne v Rimavskej Sobote a získali sme 1. a 3. miesto. Víťazné práce postúpili do Hurbanova, odkiaľ nám prišiel diplom pre víťazku. Deti majú oľúbené rozprávky, pozerajú aj hrajú divadlo, a práve túto tému spracovali vo svojich výtvarných prácach a poslali sme do Revúcej na vernisáž Divadlo očami detí. Zo všetkých prác detí Gemeru-Malohontu tie naše získali krásne 2. miesto. Svet ponúka mnoho krásneho a práve táto téma je námetom pre výtvarné vyjadrenie detí - Svet okolo nás. Aj do tejto súťaže sme zasleli práce detí, ale ešte neboli vyhodnotené. Doterz oceneným srdečne blahoželáme.

     Deň detí sme si naplánovali ako ROZPRÁVKOVÚ ZOO na školskom dvore, kde by deti preukázali pri jednotlivých zvieratách určné pohybové zručnosti. Žiaľ, 2. júna pršalo, a tak sme deťom pripravili ZOO rozloženú po triedach. Po výborných výkonoch nás pobavili i poučili umelci z Košíc svojim divadelným predstavením o čertovi. O občerstvenie sa nám postarali rodiny Cabanová a Temiaková. Ďakujeme. Po dobrom obede si deti uložili do skriniek zopár sladkostí, ktoré si zobrali domov.

     Akýmsi reparátom dňa detí bola naša škôlkárska OLYMPIÁDA 8. júna, kedy nás už od rána slniečko lákalo na dvor. Pani učiteľky tretej triedy - Pohybkova pre všetky deti pripravili športové disciplíny na stanovištiach. Deti sa ukázali ako telesne zdatné, súťaživé a tešiace sa z úspechu. Všetci získali medaile a sladkú odmenu. Opäť sme sa presvečili o tom, že pohyb je deťom prirodzený ako dýchanie.

—————

Späť