...Mokrá jeseň nám nepokazí náladu

23.10.2015 13:19

     September preletel ako vtáčatká okolo nás. Deti si postupne zvykli na nové prostredie bez maminky a už len občas sa nejaké očko zaleskne. Aby sme deti, popri každodenných hrách a činnostiach, ešte niečím pobavili, pozvali sme k nám profesionálnych hercov "Z DOMČEKA".  Prišli 24. septembra a v ich podaní deti videli krásnu rozprávku O JANKOVI HRAŠKOVI.

     V piatok 9. októbra bol zase trochu uplakaný deň, ale o to bolo väčšie športové nadšenie našich predškolákov. Zúčastnili sa totiž veľkej akcie BEH ULICAMI MESTA, a to s veľkými školákmi. Stáli na naozajstných stupňoch víťazov a dostali diplomy. Všetci dokonca získali medaile.

     Jaseň nám ponúka mnoho materiálov a inšpirácií. Je trochu uplakaná, tajomná, ale krásne farebná. A my už niekoľko rokov využívame toto všetko, spolu s rodičmi, pri akcii JESENNÉ ČAROVANIE. Znova sme sa 14. októbra presvedčili o fantázii a šikovnosti detí a  ich rodičov. Keďže nám počasie neprialo, poskytli sme na tvorenie z tekvíc, hrušiek, gaštanov, listov a neviem ešte z čoho všetkého, strednú triedu. Táto akcia bola spojená aj s ochutnávkou zdravých nátierok, bylinkových čajov a ovocia, keďže bol svetový deň výživy.

     Ako sa blíži k nám zima, deti si všimli, že sa lastovičky pripravujú na ďalekú cestu. Celý týždeň sme sa o tom rozprávali a 22. októbra nám zahrali p.učiteľky Jitka a Miška aj divadielko O POSLEDNEJ LASTOVIČKE. Deti sa dozvedeli, že tu s nami zostanú len vrabce a sýkorky a aby im nebolo zima, namaľovali im domčeky - búdky.

FOTOGRAFIE K JEDNOTLIVÝM AKCIÁ HĽADAJTE VO FOTOGALÉRII.

    

—————

Späť