...Májovanie s deťmi

27.05.2014 12:42

     Pracujeme s deťmi, ktoré sú stále viac hladné po informáciách a musíme sa prispôsobiť ich požiadavkám. Preto sa p. učiteľky aj naďalej vzdelávajú v rôznych oblastiach, aby obohatili kompetencie detí. P.učiteľka Gendová z 3. triedy aplikovala získané informácie  o včielke Bee-bot do práce s deťmi. Bee-bot je digitálna hračka určená pre deti MŠ, ktorú využijú pri priestorovej orientácii, pri priraďovaní, pri dotváraní svojimi pomôckami, pri kreslení a dokonca i pri dramatizácii rozprávok. Deti s p. učiteľkou sa rozhodli pre rozprávku Červená Čiapočka, ktorú si zahrali 2. mája 2014 a práve tu využili spomínanú hračku Bee-bot.

     Ďalším konečným výstupom z aktualizačného vzdelávania z oblasti orientácie v priestore je práca s TANGRAMOM, čo ukázali deti a učiteľky 3. a 4. triedy 12. mája. Tangram ja jeden z najstarších hlavolamov na svete, ktorí precvičí priestorovú orientáciu a logické myslenie, nielen u detí. A že fantázii sa medze nekladú, o tom nás presvedčili pri využití tangramu pri výrobe darčekov, pri dramatizácii rozprávky, pri dotváraní výtvarných prác, pri stolovaní...Tie naše deti sú pod správnym vedením veľmi šikovné a tvorivé.

     Každoročne pripravujeme program pre naše mamičky, ktorý im ich deti, spolu s darčekom, venujú k sviatku DŇU MATIEK. V utorok  13. mája sme po triedach ukázali to, čo sme sa naučili, aby sme potešili tie najdrahšie - naše "mamulienky".

     Ako zdravá škola sme zapojený aj do MLIEČNEHO PROGRAMU, a tak neušiel našej pozornosti tretí utorok v mesiaci - 20-ty máj, ktorý bol vyhlásený DŇOM MLIEKA. V tento deň nám p. Ďurčík priviedol na dvor MŠ kozičku, ktorú si mohli deti skúsiť podojiť, ochutnať mliečko a popoludní sme na dvore zjedli výborné jogurty, ktoré nám sponzorsky venovali mliekárne.

 

Fotografie ku všetkým akciám sú vo fotogalérii na tejto stránke školy.

—————

Späť