..Máj sa nám páčil

02.06.2023 11:30

     Na začiatku mesiaca -  4.mája k nám na dvor prišli dobrovoľní hasiči z Tisovca, ktorí prišli s nami osláviť svoj sviatok Deň svätého Floriána - patróna hasičov. Zároveň priniesli aj ocenenia a darčeky pre deti, ktoré sa zapojili do výtvarnej súťaže s hasičskou tématikou a pre dve malé hasičky z našich detí.

     Z neďalekého Muráňa k nám 16. mája prišli SOKOLIARI, ktorí na dvore materskej školy predstavili vtáky, o ktoré sa starajú a cvičia ich. Videli sme vtáčiky od malých sovičiek až po orla. Pre deti to bol nádherný zážitok, pretože sa ich mohli dotknúť, pohladiť, chytiť na ruku.

     Mama - slovo tak jednoduché a zároveň pomenovanie najdôležitejšieho človeka v našom živote. Tento rok sme sa rozhodli, po dlhšej odmlke, pozdraviť všetky mamičky a babičky spoločným  programom všetkých tried v kinosále MsKS. Streda 17. máj - bol Dňom pre mamičky, a verím, že všetky oči v sále sa leskli dojatím, hrdosťou, hlavne láskou. To, čo im deti venovali svojim programom, bolo zo srdiečka.

     Aj naše deti vedia, že cvičenie je dôležité. A my, veru , cvičíme aj ducha, aj telo. Presvedčili sme o tom aj 25. mája našich kamarátov v ZŠ, kde nám pripravili na ihrisku OLYMPIÁDU. Rôzne zaujímavé disciplíny boli športovo-zábavné a deti ich výborne zvládli, za čo boli všetci odmenení diplomom. Bol to horúci deň, ale pitný režim sme dodržali. Ďakujem organizátorom.

     Pes je najlepší priateľ človeka, ale pre ujov policajtov je to niekedy aj záchranca. 30. mája pripravili na ihrisku v Rimavskej Píle členovia polície, v spolupráci s komunitným centrom, ukážky vývciku policajných psov. Boli sa na to pozrieť aj naše deti z 3. triedy a prišli späť plní zážitkov. Tento deň možno zohrá úlohu aj pri výber budúceho povolania u niektorých detí.. 

—————

Späť