...Končí ďalší školský rok.

24.06.2013 11:40

     Posledné májové dni boli akési smutné - daždivé a milé spestrenie prišlo pre deti 2 triedy  v podobe pozvania na Timkove narodeniny. Deti mu v tento deň vlastnoručne pripravili darčeky, zaspievali piesne, zablahoželali. Timko im za to s pomocou svojej maminky pripravil zas občerstvenie a spoločnú zábavu. Ďakujeme za krásne odpoludnie, Timinko.

     Ďalšia oslava bola určená všetkým deťom, a to v piatok 31. mája k blížiacemu svietku - MDD. Pripravili sme pre deti rôzne súťaže a disciplíny, ktoré pre nepriaznivé počasie plnili v triedach. Každá trieda dostala za odmenu svoj balíček so sladkosťami afutbalovú loptu. Bodkou za týmto veselým dopoludním bol výáborný obed, ktorý nám uvarili tety kuchárky.

     V máji naši predškoláci, ktorí od septembra pôjdu do školy, nafotili zábery pri niektorých činnostiach v materskej škole - pri ochutnávke a poznávaní ovocia, zeleniny, s praktikantkou, ktorá bola u nás na praxi, pri vzdelávacích aktivitách, pri rôznych hrách , pri sadení a záhradníckych prácach.

      Už v materskej škole popri rôznych iných je témou týždňa i téma "Ako sa staráme o bábätko." Pravdou je, že radšej raz vidieť 100-krát počuť, a tak sme si v tomto týždni zabezpečili živé bábätko. Naša kolegyňa Jitka Mertinyáková má 3-týždňové dievčatko - Rebeku a bola veľmi ochotná nám ju ukázať. Prišla 12. júna a porozprávala deťom, ako sa o Rebeku stará, čo papá, deti si ju mohli pohladiť, vidieť zblízka, porovnať veľkosť. Bol to pre nich veľký zážitok, ktorý by sme nenahradili žiadnou umelou bábikou.

      Konečne je tu teplý jún a my sme deťom v piatok 14.-teho zorganizovali Olympiádu, kde si overili svoju športovú zdatnosť v rôznych disciplínach, poskákali na nafukovacom hrade a po týchto výkonoch sa osviežili lahodnou zmrzlinou od Mirkovho ocka Cabana. Ďakujeme za tento chledivý darček.

      Horúce dni priam lákajú k vode, ale ešte namáme dovolenkové obdobie, tak sme kúsok vody priniesli za deťmi. Do nafukovacích bazénov sme napustili vodu a mohli sa v nej tešiť. Ale aby to nebolo len také čľapkanie, vyskúšali sme niektoré predplavecké prípravné cvičenia. Keď bolo toho tepla už dosť, oddychovali sme v tieni pod stromami. Aj takto sa dalo  lepšie vydržať to  extrémne teplo.

—————

Späť