... Keď sa zime nechce preč

15.04.2015 12:15

     Marec je prvý jarný mesiec, ale je to tiež mesiac, kedy knihy majú svoj sviatok. Dokonca majú aj svoje bydlisko, ktoré sa volá KNIŽNICA.  Tam ich môže každý navštíviť a požičať si domov na čítanie. Knihy nám prinášajú múdrosť, smiech aj plač, dobro víťaziace nad zlom, knihy majú písmenká i obrázky. Majú proste všetko, čo majú deti najradšej, a tak sa vybrali naši najstarší z 3. a 4. triedy 11. marca na návštevu do knižnice, kde si mohli všetko prezrieť, pochytať, prelistovať. Svioju vychádzku využili aj na hry na drevených preliezkach pri predajni z knahami.

     Všetci sma sa na tento deň pripravovali, lebo si myslíme, že s Morenou odídu aj studené dni a my už odložíme zimné kabáty a vetrovky. V pondelok  23. marca sme si určili ako deň rozlúčky so zimou a privolania jari. Vlastnoručne vyrobenú Morenu/autorka Beatka Cibuliaková/ sme všetci spolu vyniesli k blízkemu potoku a poslali po vode preč. Jar sme privolávali jarnými piesňami. Určite teraz už prídu pekné a teplejšie dni - aj my sme k tomu prispeli.

     Prechod marca do apríla v tomto roku bol v znamení Veľkej noci. Už s malými deťmi si rozprávame o významných dňoch, sviatkoch aj tradíciách. Vedia, že k veľkonočným sviatkom patria maľované vajíčka, korbáč, oblievačka. Spolu s rodičmi sme v utorok 31. marca pripravili odpoludnie, kedy mohli so svojimi deťmi pripraviť vajíčka a iné doplnky na veľkonočnú výzdobu. Deti niektoré svoje výrobky vystavili u nás, niektoré si zobrali domov a tam dotvorili atmosféru týchto mokrých jarných sviatkov.

 

     Fotografie k akciám sú vo fotogalérii

—————

Späť