...Horúce leto preletelo..

23.10.2013 11:31

     Aj keď pre nás v materských školách dvojmesačné prázdniny neplatia, v letných mesiacoch je prevádzka MŠ upravená. Čerpáme si dovolenky a budova sa musí podrobiť generálnemu upratovaniu. Takže v septembri sa zídeme konečne všetci spolu, plní nových síl a začína nový školský rok. Deti, ktoré už do MŠ chodili, postupujú do ďalšej triedy, kde sa oboznamujú len s novým prostredím  a p.učiteľkami. Najťažšie je to vždy pre nové deti, ktoré doteraz neboli preč od svojej mamičky. Prvé dni boli veru trochu uplakané, ale dnes sú to už všetci "mazáci" zadaptovaní na nové prostredie a j nových ľudí. Spločne si prajeme veselý a hravý celý školský rok, obohatený o akcie pre deti, s deťmi aj ich rodičmi. A o tm všetkom vás budeme aj naďalej informovať na týchto našich stránkach MŠ Tisovec.

     Už tradične je akousi zoznamovacou akciou JESENNÉ ČAROVANIE, ktoré sme pripravili v jedno pekné jesenné odpoludni - 8. októbra. Rodičia so svojimi deťmi na dvore MŠ pretvárajú jesenné plody a oživujú ich. Bohatá jesenná nádielka poskytla aj v tomto roku dostatok materiálu pre šikovné ruky, ktorých tu bolo mnoho. A tak sme mohli obdivovať rozprávkové postavy z tekvice, zvieratká z gaštanov, slniečko z listov a iné výtvory, ktoré vyčarovali šikovné ruky. My sme im za to pripravili občerstvenie po práci -  ovocie, čaj a celozrnné chlebíky so zdravými zeleninovými nátierkami, aby aj rodičia mohli ochutnať, čo ich deti jedia. Všetkú tú vyrobenú krásu sme vystavili pred vchodom do MŠ, kde si ju ešte aj dnes môžete pozrieť. Po spoločnom fotografovaní detí pri výrobkoch sme sa rozišli domov. Ďakujem všetkým, ktorí v tento deň prišli a strávili ho príjemne s nami v materskej škole.

     Svetová zdravotnícka organizácia podporila kampaň pri príležitosti Svetového dňa výživy, ktorým bol 16. október 2013. Aj my, majmenší, sme sa zapojili a celý deň sme zameali na túto tému. Po raňajkách nás pozvali do 3. triedy na divadielko o zdravých a nezdravých potravinách, potom sme vo veľkej triede prekonávali pripravenú prekážkovú dráhu /pre nepriaznivé počasie to nebolo vonku/ a deti si pochutili na ovocí, ktoré bolo odmenou za ich športové výkony. V tento deň aj jedálny lístok zabezpečil zdravú stravu, ktorú nám tety kuchárky pripravili a naservírovali. Dúfame, že budú aj ostatné dni detí obohatené hlavne o ovocie a zeleninu, ktoré nahradia sladkosti v jedálničku detí.

K uvedeným akciám sú fotografie na našej stránke.

—————

Späť