Fašiangové obdobie

25.02.2020 12:01

     Aj keď začiatkom januára Perinbabka nenatriasala perinu, deti pripravili hostinu pre vtáčky. Povešali kŕmidlá a naplnili ich potravou pre malých speváčikov, aby nás od jari tešili. A potom napadol aj ten očakávaný sneh a tešili sa nielen vtáčky z našich zásob, ale aj deti. Bol to len jeden deň - 29. jenuár, ale podarilo sa nám postaviť aj snehuliaka. Doteraz nás zima veľmi snehom neobdarila.

    Čas veselosti -  FAŠIANGY sme si pripomenuli v MŠ pečením šišiek, spevom, tancom, hrami a 19. februára sme sa všetci, aj rodičia, stretli v spoločenskej sále MsKS, kde boli pre deti pripravené stanovištia a plnili rôzne úlohy, samozrejme, v maskách. Za svoje výkony bol každý odmenený dukátmi a za tie si vybral niečo z nášho bazáru, do ktorého prispeli rodičia, Mestské lesy Tisovec, Mirko Bindas, a všetci zamestnanci MŠ. Ďakujeme.

     Študenti EGT nás oslovili k spolupráci v rámci svojho projektu, ktorého cieľom je oboznámenie rôznych skupín ľudí s existenciou a poslaním EÚ. Prišli 20. februára do triedy predškolákov a robili s deťmi rôzne pripravené ajktivity: vyfarbovanie vlajok, pexeso, kvíz cez interaktívnu tabuľu, preťahovanie lanom- čím nás je viac, sme silnejší a na záver to bola pieseň o EÚ. Aj toto je forma učenia sa detí. 

     V piatok 21. februára nás naši najstarší z Rozprávkova pozvali na divadelné predstavenie. Všetky deti nám zahrali krásnu rozprávku O snehuliakovi s horúcim srdcom. Odmenili sme ich potleskom za ich heracké výkony.

 

Fotografie k uvedeným akciám nájdete vo fotogalérii.

—————

Späť