December vonia Vianocami...

28.01.2013 15:53

Už prvý decembrový týždeň nám vniesol sviatočnú atmosféru. Deti rozprávali, ako bol u nich doma Mikuláš, my sme si spievali zimné piesne a koledy, rodičov sme pozvali k nám do tried, aby spolu s deťmi strávili niektoré dni. Počas týždňa otvorených dverí sme zdobili stromčeky, piekli, vyrábali ozdoby, spievali a tancovali. V každej triede sa vystriedalo niekoľko rodičov, ktorí nám pomáhali a spríjemnili deťom dopoludnie v MŠ.

13.decembra k nám prišli LUCKY, ktoré priniesli zdravie, hojnosť a svetlo. Deti z 3. triedy si pre nás pripravili krátky program k tomuto menu pod vedením p.uč. Mgr. Petry Gendovej.

V piatok 14. decembra prišiel konečne aj k nám Mikuláš. Vysvetlil deťom, prečo mešká niekoľko dní a pokiaľ jeho koník oddychoval po dlhej ceste, usadili sme aj Mikuláša so Snehulienkou. Aby im čas rýchlejšie ubiehal a čakanie bolo príjemné, deti spievali a recitovali o zime, snehuliakoch, vločkách, zvončekoch,... Nebol by to Mikuláš, keby so sebou nepriniesol darčeky, ktoré rozdal deťom za ich odvahu a šikovnosť. Veru sa už stmievalo, keď sadol do koča, pohnal koníka a išiel oddychovať pred prípravou na budúcu zimu.

Milý Mikulš, čakáme ťa o rok zas...

—————

Späť