Bohatý máj

29.05.2012 11:47

     Máj nás obdaril teplými až horúcimi dňami, ktoré sme využili na poldenné vychádzky do prírody. 3.-ho mája sme prešlii najmenší a stredný za rybník. Na lúčke sme si zložili to, čo sme si priniesli v batohoch, zjedli, vypili, absolvovali športové disciplíny a pobrali sme sa späť do MŠ. Cestou sme si všímali chrobáčiky, motýle i rôzne kvietky. Veru tí maličkí  si už na spiatočnej ceste sťažovali, že nevládzu a iste sa tešili do postieľok. 

V utorok 22.-ho mája sa vybrali na poldennú vychádzku naši predškoláci, a to až do Rejkova. Cesta im trvala asi 40 minút, čo bolo veľmi dobré vzhľadom na množstvo áut, ktorým sa vystupovali. Pri chate pri vleku si deti vybalil a skonzumovali dobroty nabalené mamičkami a pustili sa do športovania. Súťažili v behu, skokoch, chôdzi po stopách, v lezení po štyroch, chlapci si zahrali aj futbal. Popozerali  si z kopca krásnu tisovskú prírodu a príjemne unavení sa vrátili práve včas k obedu.

     Druhá májová nedeľa patrí mamičkám a ich sviatku DŇU MATIEK, ku ktorému sme si my deti pripravili pre naše najdrahšie mamičky program. V utork 15.-ho mája sme ich odpoludnia pozvali do tried a v  každej triede sme predviedli, aké méme šikovné deti. Po programe sme odovzdali darčeky, ktoré sme spolu s deťmi vyrábali. V niektorých očiach mám aj starých mám sa zaleskli slzy dojatia.

     Hneď na druhý deň 16.-ho mája išli so svojim programom a darčekmi potešiť babičky do Domova dôchodcov a sociálnych služieb deti a pani učiteľky z III. triedy - predškoláci. Program sa veľmi páčil nielen babičkám, ale aj deduškom. Deťom sa  dostala nielen pochvala, ale aj sladká odmena.

     V minulom roku sme začali spoluprácu s Odštepným závodom LESY SR z Rimavskej Soboty. Ich akcia sa nám veľmi páčila a dohodli sme sa na pokračovaní. A tak prišli 24.-ho mája - po roku znova k nám do škôlky so svojou zaujímavou prezentáciou. Vytvorili štyri stanovištia, na ktorých sa deti striedali.  Na 1. stanovišti nám Ing.Pavel Trnavský porozprával o živote chrobákov v lese, o ich vývoji, potrave a význeme.  Na 2. stanovišti sme spoznali najväčšieho škodcu lesa - lykožrúta. Jeho nepriateľom je ďateľ, na ktorého sa deti zahrali a triafali do lykožrúta šiškami. 3.-tie stanovište bolo "mokré" - deti sa zahrali na rybárov a lovili papierové ryby. Tiež tu triedili zvieratá na vodné, lesné, hospodárske a exotické. Na poslednom 4. stanovišti  sme videli trofeje z lesa - parohy jeleňa, srnca a muflóna. Spolu sme sa tiež zahrali hru na zajaca a líšku. Na rozlúčku sme našim milým hosťom zaspievali pieseň o prírode a dostali sme darčeky i sladkú odmenu. Poďakovali sme okrem Maxíkovho otca- p.Trnavského aj jeho kolegom - Ing. Elene Kováčovej -gestor akcií a lesným pedagógom Ing. Marekovi Murínovia a Ing. Vojtechovi Kovalčíkovi.

      Fotografie z uvedených akcií MŠ nájdete vo fotogalérii.

 

—————

Späť