...Ani v novom roku nesedíme "za pecou"

04.03.2015 12:31

     Posledné januárové dni, už tradične, hovoríme s deťmi o našom meste, prezeráme si obrázky, knihy a navštevujeme významné budovy a miesta. Teraz si najstaršie deti naplánovali prehliadku budovy Mestského úradu v Tisovcei na deň 28. januára, kedy sme si pripomenuli aj oslobodenie nášho mesta. Deti sa zúčastnili aj aktu kladenia kvetov, stretli sa s vojakmi a videli kanceláriu pána primátora, obradnú sieň, mestské múzeum.

     Začiatok februára nás, hlavne deti, príjemne prekvapil bohatou snehovou nádielkou. Samozrejme sme to využili a učiteľky pripravili deťom rozmanité aktivity na dvore so snehom. Deti stavali najväčších snehuliakov, sánkovali a bobovali sa, zhotovili snežné stavby a 5. februára ukončili tento zimný maratón maľovaním na snehu.

     Nemaľujeme len na snehu, ale aj na papier. V 2. triede deti maľovali 6.februára rozprávku, presnejšie zážitky z nej. Pani učiteľka im porozprávala aj nakreslila rozprávku o dobrom snehuliakovi a deti potom využili rôzny výtvarný materiál vo svojom zimnom umeleckom prejave. 

     Našou tradičnou akciou je už niekoľko rokov detský karneval masiek, ktorý sme si urobili 11. februára v mestskom kultúrnom stredisku. Všetky deti si spolu s rodičmi pripravili krásne a nápadité masky, zúčastnili sa športovo-zábavných súťaží, kde dostávali dukáty a nakupovali v detskom bazáre. Poďakovanie za pomoc patrí všetkým rodičom, členom rady školy, rodinám a sponzorom, ktorí nám prispeli do bazáru. Ďakujem mojim kolegyniam za organizáciu tejto milej akcie a tetám kuchárkam za občerstvenie.

—————

Späť